September 2019; Open Monumentendag, Ambacht 21. Zutphen

 

Op 15 september 2019 vindt van 11.00 tot 17.00 de vijfde editie van het festival Ambacht21 plaats, het grootste kijk-doe- en belevingsfestival op het gebied van ambacht en techniek voor jong en oud in de regio. De toegang is geheel gratis.

 

Gemeija Glas in lood is één van de deelnemers in het thema Restauratie en Bouw op de Groenmarkt te Zutphen.

 

Kijk voor informatie over de locatie en deelnemers op www.ambacht21.nl en kom langs om zelf een bijzonder stukje glas in lood te maken met een echt Nederlands kleurtje.

 

 

 

 

September 2017; Drempt St. Joriskerk

Start demontage St. Joriskerk Drempt
Start demontage St. Joriskerk Drempt
Tijdelijke afdichting St. Joriskerk Drempt
Tijdelijke afdichting St. Joriskerk Drempt

 

In Drempt is gestart met de demontage van de eerste raampartij van de St. Joriskerk. De glas-in-lood panelen worden volledig gerestaureerd in het atelier in Neede. 

 

September 2017: Zutphen Paardenwal

Paardenwal te Zutphen
Paardenwal te Zutphen

 

De Paardenwal in Zutphen is weer een stukje mooier geworden. Weer enkele nieuwe glas-in-lood panelen geplaatst.

 

 

 

Zomer 2017; bouw nieuwe werkplaats Noordijk

 

Het atelier in Neede wordt te klein voor alle lopende projecten en werkzaamheden. Deze zomer zijn we volop bezig met de verbouw van een voor ons nieuwe werkplaats aan de Hilversweg in Noordijk (Neede). Eind september zullen naar verwachting de eerste glas-in-loodpanelen in de nieuwe werkplaats vervaardigd worden.

 

Augustus 2016: St. Nicolaaskerk te Elburg

 

Wederom hebben we een serie glas in loodpanelen geplaatst in de St. Nicolaaskerk te Elburg. Een bijzonder mooi restauratie project.

 

 

Open Monumentendag 2015

 

Zaterdag 12 september 2015 zullen wij met een demonstratie deelnemen aan de Open Monumentendag 2015

 

De Open Monumentendag behoort tot de grootste culturele manifestaties van ons land. Opzet is de publieke belangstelling voor monumenten te vergroten en (meer) draagvlak te creëren voor behoud van cultureel erfgoed.


Zaterdag 12 september zullen bij Smederij Oldenhave in Vorden diverse ambachten gedemonstreerd worden. Waaronder ons traditionele glas-in-loodwerk. 

 

Datum/tijd/toegang

– Zaterdag 12 september

– 10:00 – 16:00

– Toegang: gratis

 

Adres:

Smederij Oldenhave B.V.
Bedrijvenweg 6 7251KX Vorden (gemeente Bronckhorst)

 

 

Publicatie “Herenhuis”, sept./okt. 2014

 

Gemeija heeft enkele glas in lood panelen mogen maken voor een wel heel bijzondere restauratieproject in Hengelo (gld.). In het magazine “Herenhuis” is hier een mooi artikel over geschreven onder de titel: Burgemeestershuis Het Hof in Hengelo, Duurzaam & Toekomstbestendig.

 

 

 

 

 

Nieuwe bedrijfswagen

 

Onlangs hebben wij onze nieuwe bedrijfswagen in gebruik genomen. Deze Mercedes Vito is volledig ingericht om op locatie uw glas-in-lood panelen te (de)monteren. Tevens is het mogelijk ter plaatse kleine reparaties uit te voeren.

 

Door ons de montage van uw nieuwe panelen te laten verzorgen bent u 100% zeker van schade-vrije plaatsing.